Actueel

‘Wat nou Wajong?!’ Een bijzonder project van een bevlogen Radiostation

woensdag 11 november 2015

Afgelopen maandag (9 november) was de eerste aflevering van ‘Wat Nou Wajong?!’ bij Werken.FM te beluisteren. Het is de eerste van een reeks van vijf radio-uitzendingen van elk twee uur. Samen met Martijn Smit heb ik de eer om deze uitzendingen te mogen presenteren. In het programma, dat op locatie wordt opgenomen, spreken wij met werkgevers die al (positieve) ervaringen hebben opgedaan met een Wajonger. Tijdens de gesprekken gaan wij in op zaken waar je alert op moet zijn als je een Wajonger in dienst neemt en wat het de werkgever heeft opgeleverd.

Mark de Groot spreker op Startpunt Go! congres

dinsdag 25 november 2014

Op donderdag 27 november organiseert Startpunt Go!, het jongerenloket voor de gemeenten Vlaardingen, Maassluis en Schiedam, een congres over wat de Participatiewet voor jongeren gaat betekenen. Met de invoering worden de WWB, Wajong en WSW samengevoegd. Mark de Groot zal als eerste spreker in zijn bijdrage de bestaande vooroordelen rondom Wajong gaan ontkrachten. Klik hier voor het dagprogramma. Meer informatie en aanmelden? Klik hier.

'Bij zoveel vragen en twijfels zeg ik: niet doen.'

Donderdag 18 september 2014

Mark de Groot reageert op vragen van de vaste Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid over nut en noodzaak van de invoering van de Quotumwet en Banenafspraak arbeidsgehandicapten. Hij was 15 september 2014 samen met andere ervaringsdeskundigen, jobcoaches en belangenbehartigers uitgenodigd om zijn visie te geven op de Quotumwet. In zijn bijdrage wijst De Groot op de vele vragen die er leven over het effect van een Quotum op de arbeidsparticipatie van mensen met beperkingen. Als ervaringsdeskundige waarschuwt De Groot voor de stigmatiserende werking die van deze wet uit dreigt te gaan. Klik hier om zijn volledige inbreng te lezen.

Bernard Wientjes in 'Wat nou Wajong?!'

Donderdag 26 juni 2014

Bernard Wientjes is, na negen jaar, per 1 juli teruggetreden als voorzitter van de grootste werkgeversvereniging VNO-NCW. 21 mei jongstleden was Bernard Wientjes samen met Bert van Boggelen te gast bij WerkenFM in het radioprogramma ‘Wat nou Wajong?!’. Wientjes laat zijn licht schijnen op hoe werkgevers aankijken tegen mogelijkheden om mensen met een beperking in dienst te nemen. Waarom denkt Wientjes dat de werkgevers nu wel in staat zullen zijn om in de komende 10 jaar meer dan 100.000 extra banen te creëren voor mensen met een arbeidshandicap? Zowel Wientjes als Van Boggelen doen een voorspelling wanneer de inclusieve arbeidsmarkt volgens hen een feit zal zijn.

Uitzending gemist? Klik hier om het eerste deel van de uitzending alsnog te beluisteren. Klik hier voor deel 2 van de uitzending. 

Wajongers met eigen radioprogramma bij WerkenFM

Dinsdag 13 mei 2014

De Wajongers Mark de Groot en Richard Koning zijn de presentatoren van het gloednieuwe radioprogramma 'Wat nou Wajong?!' op WerkenFM dat al vanaf 30 april wekelijks te beluisteren is. Op hun eigen luchtige en professioneel/ amateuristische wijze behandelen de heren in dertien uitzendingen van twee uur alles wat met Wajong te maken heeft. Wekelijks ontvangen de twee presentatoren gasten die vanuit eigen ervaring te maken hebben met Wajongers of Wajongers die werken met een (arbeids)beperking. 'Wij hebben heel wat interessante gasten bij ons aan tafel mogen begroeten, aldus De Groot (die zelf overigens niet groter is dan 1m20), van een glazenwassersbedrijf tot een multinational als Unilever'.

Omdat er nogal wat vooroordelen bestaan rond om Wajong, checkt het duo aan de hand van een stelling bij een Wajong-expert van het UWV wat er van deze vooroordelen waar is. De uitzending wordt steevast afgesloten met het item 'Wajong in de media'. Koning plukt hiervoor tijdens de uitzending leuke wetenswaardigheden van het internet. Interessante nieuwtjes, grappige filmpjes en evenementen die voor de deur staan. 'Zolang het maar gaat over mensen met een beperking die op een originele wijze laten zien dat zij ook gewoon meedoen', benadrukt Koning (die zelf een autistische beperking heeft).

'Vaak wordt er over Wajongers gepraat', vertelt Koning, nu zijn wij (Wajongers) zelf eens aan het woord, sterker nog: nu zijn wij degenen die de vragen stellen - het is weer eens wat anders'. De Groot vult aan: 'Elke uitzending is een mooie, luchtige mix van interessante gesprekken, nieuwtjes waar je ook nog eens wat van opsteekt en natuurlijk lekkere platen die door mijn collega Richard speciaal voor dit programma zijn geselecteerd'.

Mark de Groot presenteert proefuitzending radioshow 'Wat nou Wajong?!' 

Vrijdag 21 februari

Binnenkort komt WerkenFM met een spiksplinternieuw programma ‘Wat nou Wajong?!’ Een radioshow waarin op een ludieke wijze alles aan bod komt wat met Wajong te maken heeft. Onder leiding van radio-host Mark de Groot (zelf ex-Wajonger), zullen luisteraars getuige zijn van inspirerende gesprekken met Wajongers en werkgevers. Naast boeiende gesprekken over hoe over Wajong wordt gedacht, is er de evenementenkalender, Wajong in de Sociale Media en de ‘Wat nou Wajong?!’-Factchecker. Kortom: het enige radioprogramma in zijn soort waarin informatie, humor, muziek, Wajongers en Werkgevers letterlijk samenkomen.
Op de UWV bijeenkomst Wajong Werkt van 9 december jl. presenteerde Mark de Groot de eerste proefuitzending waarin Willem van Spaendonck zijn gast was.

Werkprisma werkt met Unilever aan pilot Wajong 2.0

Dinsdag 15 oktober

In het kader van het Pilotproject 2.0 heeft Mark de Groot met Unilever afspraken gemaakt voor de begeleiding van twee Wajongers die bij dit bedrijf aan de slag zullen gaan. Doel van de begeleiding is om ervoor te zorgen dat het talent van deze Wajongers goed aansluiten op de werkzaamheden die zij bij Unilever zullen gaan verrichten. De begeleiding zal ongeveer een jaar duren. Eerder deze week weerlegde Mark de Groot in een lezing op een humoristische manier de Top 10 van 'vooroordelen' als je met Wajongers werkt. De lezing werd afgesloten met een rollenspel waarin deelnemers zelf konden ervaren hoe als medewerker om te gaan met een Wajonger.

Regio Stedendriehoek heet u welkom op banenmarkt

Dinsdag 3 september

Op 10 oktober komen 5.000 actieve werkzoekenden uit de regio Stedendriehoek en N.W. Veluwe naar het Omnisport te Apeldoorn. Bezoekers krijgen een inspirerende Social Media Experience. Voor u een unieke mogelijkheid om uw organisatie in de regio positief te presenteren. Daarnaast zijn de bezoekers vooral op zoek naar ondernemers / organisaties waar ze nu of in de toekomst hun kwaliteiten kunnen laten zien. Zorg ervoor dat u ook zichtbaar bent en geef u op.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma te gast bij ondertekening Regionaal Sociaal Akkoord

Donderdag 29 augustus

Op 19 september aanstaande zal tijdens een bijeenkomst in Tiel het succes van het Regionaal Sociaal Akkoord Rivierenland worden beklonken met de ondertekening van het tweede Regionaal Sociaal Akkoord. Dagvoorzitter Mark de Groot zal staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jetta Klijnsma als speciale gast verwelkomen bij deze bijzondere gebeurtenis. Het Regionaal Sociaal Akkoord bevat afspraken om 200 banen te creëren voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. U bent van harte welkom om hierbij te zijn. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Werkprisma te gast bij Eva staat aan!

Donderdag 22 augustus

Mark de Groot (eigenaar van Werkprisma) was afgelopen donderdag te gast bij het radioprogramma Eva staat aan! Tijdens de muzikale uitzending die te beluisteren was bij internetradiostation WerkenFM, vroeg presentatrice Eva Mark het hemd van het lijf over de achtergronden van het bedrijf Werkprisma, wat Werkprisma doet en zijn beweegredenen om dit bedrijf te starten.

Onverhoopt de uitzending gemist? Geen nood, klik op Werken.FM 'uitzending gemist' om het alsnog te beluisteren.

Lucille Werner Foundation organiseert
Day 2 Empower

Maandag 12 augustus

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan? Dan heb je nu de kans om je aan interessante werkgevers te presenteren. De Lucille Werner Foundation organiseert voor haar CAP100 op donderdag 10 oktober de Day 2 Empower. Lucille vertelt hoe zij naar haar droombaan heeft toegewerkt. Maar zelf kun je ook aan de slag tijdens de interessante workshops. Als klapstuk kun je kans maken op een dag gratis winkelen met een topstylist bekend van TV, om stralend en zelfverzekerd voor de dag te verschijnen op je komende sollicitatiegesprek.
Kijk op de website van CAP100 voor meer informatie en aanmelden.

Lancering website Werkprisma

Maandag 15 juli 2013

Recentelijk ben ik Werkprisma gestart. Een bedrijf dat wil informeren, adviseren en motiveren in thema's die betrekking hebben op het realiseren van duurzame arbeidsrelaties tussen ondernemers en mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Nu is ook de website klaar. Onder het kopje Werkperspectief zijn een aantal blogs opgenomen die te maken hebben met de zoektocht richting (economische) zelfstandigheid en individuele zelfredzaamheid. 

Lancering De Smaakmakers van de Nederlandse arbeidsmarkt

Maandag 24 juni 2013

Mark de Groot (Werkprisma) en Martijn Smit (Werken.fm) lanceren De Smaakmakers van de Nederlandse arbeidsmarkt.
In een wervelende show met veel anekdotes, mooie voorbeelden maar ook met vette knipoog zal het duo laten zien wat mensen met een arbeidshandicap wel degelijk van meerwaarde kunnen zijn. Een must voor elke arbeidsmarktprofessional. Lees het persbericht.

Werkprisma en Werken.FM gaan partnership aan

Woensdag 12 juni 2013

Werkprisma en Werken.FM slaan de handen ineen bij het stimuleren van ondernemers bij het aantrekken van talenten met een arbeidshandicap. Met ludieke acties, workshops en expertmeetings willen wij bewijzen dat met een beetje durf en creativiteit,  zoveel meer mogelijk is op dit terrein.

Wajongers in de bocht bij WerkenFM


'Wat nou Wajong?!' is een informatief programma waarin Wajong en werk centraal staat. Bijzondere gasten, de 'Wat nou Wajong-Factchecker', Wajong in de (sociale) media en natuurlijk leuke platen; het is allemaal wekelijks te beluisteren op woensdagmiddag vanaf 15:00 uur in 'Wat nou Wajong?!' bij WerkenFM. Uitzending gemist? Geen nood klik hier.