Advies

Kent u deze slogan nog?
60% arbeidsgeschikt maar voor 200% gemotiveerd!

Dit geldt voor veel werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Uiteraard wilt u ook deze mensen een kans bieden. Maar u heeft ook een bedrijfsbelang wat betekent dat elke medewerker echt van meerwaarde moet zijn. Is dat ook voor u mogelijk? Ja, als u erin slaagt een duurzame arbeidsrelatie te realiseren, heeft u een loyale medewerker binnen de organisatie die u jaren trouw zal blijven, iets wat in de toekomst bij 'reguliere' medewerkers steeds minder vanzelfsprekend zal zijn.

Het begint ermee dat u vertrouwen heeft in de capaciteiten van de kandidaat en hem een kans wilt bieden. Voor de kandidaat geldt natuurlijk dat zich ook geschikt acht en graag bij u aan de slag wil. Samen met u en de kandidaat-medewerker worden de mogelijkheden en uitdagingen in kaart gebracht. Ook de verwachtingen die beide partijen van elkaar hebben, moeten glashelder zijn.  
U krijgt advies over waar u alert op moet zijn om een succesvolle werkplekinpassing mogelijk te maken. Verder mag u een gedegen advies verwachten inzake financi├źle regelingen die het risico op inkomstenderving kunnen compenseren. Ook voor praktische problemen is vaak een mouw aan te passen. U krijgt advies over regelingen en procedures. Vaak blijkt meer mogelijk dan aanvankelijk gedacht. Uiteraard kan Werkprisma, namens u, alle aanvraagprocedures die nodig zijn om iemand in dienst te nemen voor u afhandelen. Wel zo prettig.

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem gerust contact met mij op.

Wajongers in de bocht bij WerkenFM


'Wat nou Wajong?!' is een informatief programma waarin Wajong en werk centraal staat. Bijzondere gasten, de 'Wat nou Wajong-Factchecker', Wajong in de (sociale) media en natuurlijk leuke platen; het is allemaal wekelijks te beluisteren op woensdagmiddag vanaf 15:00 uur in 'Wat nou Wajong?!' bij WerkenFM. Uitzending gemist? Geen nood klik hier.