Begeleiding passend bij uw bedrijf

De veranderingen binnen de Sociale Zekerheid en de arbeidsmarkt volgen elkaar in hoog tempo op. Ook aan de jobcoach worden nieuwe eisen gesteld. Als jobcoach gebruik ik de Supported Employementmethodiek bij de toeleiding van werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Supported Employement is een begeleidingsvorm die gericht is op werkzoekenden met een (functionele) arbeidsbeperking die zonder deze vorm van ondersteuning geen baan op de reguliere arbeidsmarkt zouden kunnen verwerven. Daarnaast richt mijn dienstverlening zich ook op het bedrijf en zijn medewerkers die te maken krijgen met een nieuwe collega.

Bedrijfsanalyse

Met de ondernemer breng ik de behoefte en mogelijkheden ten aanzien van de aan te trekken medewerker in kaart. In deze analyse wordt ook de transitie van functieomschrijving naar taakomschrijving van het werk dat gedaan moet worden, betrokken. Zo kunnen ook de mogelijkheden voor jobcarving, jobstripping en jobenrichment worden vastgesteld. Tot slot wordt een beeld gevormd van de behoefte aan ondersteuning op de werkvloer en worden afspraken gemaakt over de wijze waarop die ondersteuning wordt aangeboden.

Denkt u wel iemand te kunnen gebruiken maar weet u niet hoe dit aan te pakken? Neemt u dan gerust eens contact met mij op.

Wajongers in de bocht bij WerkenFM


'Wat nou Wajong?!' is een informatief programma waarin Wajong en werk centraal staat. Bijzondere gasten, de 'Wat nou Wajong-Factchecker', Wajong in de (sociale) media en natuurlijk leuke platen; het is allemaal wekelijks te beluisteren op woensdagmiddag vanaf 15:00 uur in 'Wat nou Wajong?!' bij WerkenFM. Uitzending gemist? Geen nood klik hier.